top of page
  • Katrien Verbeke

Voedselomgevingen x citizen science

We beseffen steeds meer dat onze voedselomgeving bepaalt wat we eten en wanneer. Dat we als maatschappij met gezondheidsuitdagingen worstelen, is niet omdat we met z'n allen liever ongezond eten. Wel omdat onze omgeving ons steeds opnieuw ongezondere keuzes voorschotelt. In de afgelopen decennia is onze voedselomgeving op zo’n manier veranderd en ingericht dat het steeds makkelijker is geworden om ons te buiten te gaan aan de consumptie van ongezond calorierijk voedsel.De overkoepelende onderzoeksvraag voor dit citizen science-project is de volgende: “Welke voeding kopen verschillende Vlaamse bevolkingsgroepen, waar en waarom en hoe kan dat volgens hen worden bijgestuurd richting een gezond en duurzaam voedselpatroon?” We gaan samen met burgers op zoek naar de antwoorden hierop. Met een app, website, spelmethodieken en feedbacksystemen stimuleren we Vlaamse burgers om aan te geven welke voeding ze kopen, waar en waarom en hoe dat volgens hen kan worden bijgestuurd richting een gezond en duurzaam voedselpatroon.  


Op die manier willen we volgende stappen mogelijk maken om de voedselomgeving te gaan aanpakken en actoren hierin op weg te helpen.


Dit onderzoeksproject is een samenwerking van Let us met Sciensano, KUL, Rikolto, ILVO, Hoplr, Het Nieuwsblad met steun van de Vlaamse Overheid.


19 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page