top of page
  • Foto van schrijverKatrien Verbeke

Brood(doos)nodig

De samenleving versterken begint al vanop de schoolbanken. Teveel kinderen en jongeren komen met een lege of ongezonde brooddoos naar school. Leren, spelen en je concentreren lukt niet als je honger hebt. Hierdoor lopen kinderen leerachterstand op en blijft kansarmoede groeien.


Brood(doos)nodig is een initiatief dat honger op school de wereld wil uit helpen. Enerzijds door het probleem aan te kaarten. Anderzijds door zelf een oplossing te creëren in de vorm van solidariteit.

Let us bracht mensen en organisaties aan tafel die samen de nodige verandering in gang kunnen trekken. In Enchanté vzw vonden de cruciale partner om het project mee te kickstarten en later verder uit te dragen. Deze non-profitorganisatie streeft naar een samenleving waar iedereen erbij hoort, ook zij met minder kansen. Ze brengt mensen met elkaar in verbinding daar waar de samenleving echt lééft. In hun hartelijke plekken trakteren we eentje meer aan iemand met wat minder. Hetzelfde principe passen we toe in scholen en de directe omgeving. Naast Enchanté vzw brachten we ook scholen, sociale organisaties, steden, retail, producenten,... aan tafel. Zo co-creëerden we samen Brooddoosnodig. Een platform van waaruit geëngageerde scholen hun directe omgeving oproepen om met een klein gebaar een groot verschil te maken. Ouders, familie, vrienden, lokale handelaren,... steken de handen uit de mouwen of trakteren een soep, warme maaltijd of gevulde brooddoos.


Dit idee valt of staat met sterke communicatie. In DeLaSoul vonden we de ideale partner. Dit communicatieduo creëert verhalen die mensen raken en inspireren voor initiatieven die mens en planeet voeden. 'Leren valt zwaar op een lege maag' vertelt het verhaal van Brood(doos)nodig met een impactvolle verhaallijn en laagdrempelige visuele stijl.


Door de juiste mensen te connecteren en met hen oplossingen te co-creëren, groeide Brooddoosnodig in een sneltempo van 10 scholen naar meer dan 60 scholen in 6 steden in een jaar tijd. De politieke schenen werden geraakt, net als de gevoelige snaren in de media. Zo inspireren we mensen tot een versterkte solidariteit en vullen we samen duizenden brooddozen daar waar het broodnodig is.


263 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page