top of page
  • Katrien Verbeke

Verduurzaming in de globale keten

Bijgewerkt op: 15 mrt. 2023

Hoe krijg je duurzaamheidsuitdagingen in de volledige waardeketen van voeding? Hoe zorg je dat de producent op het einde van de keten een leefbaar inkomen krijgt voor zijn werk? En wie neemt daarin welke rol?



In een onderzoekstraject voor IDH gingen Let us en TheRockGroup op zoek naar hoe het thema van leefbaar inkomen in de Belgische voedingssector wel of niet op de agenda staat en waar en hoe het meeste impact gerealiseerd kan worden.


Doorheen desk research maar vooral aan de hand van tientallen gesprekken met sleutelfiguren doorheen de voedingsketen en NGO’s, kregen we scherpe inzichten. Inzichten over waar de hefbomen zitten, waar er nood aan is of waar de knelpunten liggen. Op basis daarvan werden aanbevelingen geformuleerd om de werking van IDH te versterken én het thema van leefbaar inkomen te verankeren in de voedselketen. Om de brug te slaan tussen het onderzoek en de werking van IDH, vond een workshop plaats met een internationaal team van IDH om de conclusies ook om te zetten in concrete vervolgstappen.

18 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page