top of page
  • Katrien Verbeke

Oogst-Vlaanderen

Bijgewerkt op: 15 mrt. 2023

Ons voedselsysteem heeft een grote impact op het klimaat, onze gezondheid, economie en identiteit. Een voedselsysteem verduurzamen vergt nieuw en ambitieus beleid. Op alle niveau’s. Van lokaal tot internationaal. We hebben lokale besturen en Europees beleid nodig, maar ook de krachtige rol van de provincies. Alleen zo kunnen we ervoor zorgen dat iedereen aan boord is en dat we systemische impact kunnen hebben.


Oogst-Vlaanderen is de eerste provinciale voedselstrategie in Vlaanderen. Daarmee zet ze de krijtlijnen uit van waar en hoe een provincie impact kan hebben op het voedselsysteem.


Let us trok samen met Levuur het participatietraject om tot een onderbouwde strategie te komen. Doorheen workshops, focusgroepen en stakeholderevents kwamen we tot een gedragen visie op de rol van een provincie. Die bepaalt de rol van de provincie, gaande van regionale hefbomen tot een voorbeeldrol en landbouw van de toekomst. In het proces werden zowel externe actoren als interne diensten betrokken en kwamen we tot een visie maar ook heel wat concrete ideeën om mee aan de slag te gaan. Let us nam ook mee de pen vast om de strategie uit te schrijven en brengt zo niet alleen procesondersteuning maar ook inhoudelijke expertise aan boord. En ondertussen worden volgende stappen gezet om de richting en ideeën ook door te vertalen naar heel concrete stappen vooruit.


Oogst-Vlaanderen zette de rol van de provincies op de kaart, inspireert ondertussen ook andere provincies om hiermee aan de slag te gaan en zoekt synergieën op met de Vlaamse voedselstrategie Go4Food.

21 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page