top of page
  • Katrien Verbeke

Get Wasted als marktplaats voor overschotten

Bijgewerkt op: 15 mrt. 2023

Er blijft heel wat voedsel verloren gaan in onze voedselketen, waarvan het grootste deel perfect geschikt is voor consumptie. Get Wasted biedt een nieuwe online marktplaats aan waar deze grootschalige overschotten een professionele afzetmarkt vinden. Producenten en groothandels kunnen er hun overschotten te koop aanbieden en grootkeukens krijgen er toegang tot betaalbare en perfect bruikbare verse voeding.
Let us is hierin een partner voor EIT Food, die Get Wasted coördineert. Let us zorgt voor strategische coaching, het betrekken van de juiste partners, het opschalen van Get Wasted en het uitwerken van subsidiedossiers. Op die manier wordt een breed partnerschap uitgebouwd met tal van stakeholders aan boord: steden, sociale economie, bedrijven en scholen.


Door het platform te cocreëren en te piloteren met lokale partners, bouwen we aan een oplossing op maat van de behoeften op het terrein. Dankzij Get Wasted werden al tal van soepen en smoothies geproduceerd voor Antwerpse scholen op basis van groente- en fruitoverschotten. Binnenkort start het platform ook op in Leuven.

29 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page