top of page

Brugge smaakt

Katrien Verbeke

Bijgewerkt op: 16 jan

Voedselbeleid staat niet stil. Brugge was een van de eerste steden in Vlaanderen om voedselbeleid op de kaart te zetten. Maar inzichten veranderen. Kennis wordt opgebouwd. En dus is de tijd ook rijp om opnieuw vooruit te blikken en aan te scherpen waar relevant.



Let us en Rikolto trokken een participatietraject met de Brugse stakeholders. Ze blikten terug op de succesverhalen van de afgelopen jaren en zetten de krijtlijnen uit voor de toekomst. In de laatste stap worden acties opgelost en brengen we op die manier frisse dynamiek in het Brugse voedselbeleid.


Vanuit ruim tien jaar expertise in voedselbeleid brengt Let us niet alleen procesbegeleiding, maar ook inspiratie uit binnen- en buitenland. In de eindfase neemt ze ook de pen vast om ook alle input te vertalen in een sterk beleidsdocument.


De nieuwe versie van Brugge Smaakt draait rond 4 pijlers

  • Brugge smaakt gezond voor mens en planeet

  • Brugge smaakt respectvol van grond tot mond

  • Brugge smaakt lekker: (h)eerlijke smaken voor elke dag en iedereen

  • Brugge smaakt beter samen


Vervolgens sloeg Let us ook de handen in elkaar met Lettemieke Mulder van TheRockGroup. Samen werkten ze een City Report uit voor de stad waarbij alle beschikbare data rond voeding werden gebundeld. Er werden datasets uit Vlaamse en lokale bronnen bijeengebracht en geanalyseerd vanuit een voedselblik. Dit leidde tot nieuwe inzichten die het beleid verder vorm geven.


Daarna zijn er 2 case studies verder uitgediept op basis van zowel inspiratie uit andere steden als workshops met de betrokken actoren om mogelijke nieuwe voedselacties en hefbomen daarvoor in Brugge te identificeren. Daarin werd ingezoomd op het organisatiemodel en een mogelijke voedselraad enerzijds en de ruimtelijke vertaalslag van het voedselbeleid anderzijds.





41 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page