top of page
Search
  • katrien

Zoek die gulden middenweg

Updated: Aug 27, 2020

Wat als het antwoord ergens tussenin ligt. 


Wat als 'groot' en 'klein' recht van spreken hebben. En wat als het net de kruisbestuiving tussen beide is die zorgt voor innovatieve recepten.


De baanbrekende innovaties gebeuren vaak kleinschalig en lokaal. Een ondernemer met een straf idee. Denk aan de verpakkingsloze winkels die her en der als paddenstoelen uit de grond schieten. Of jonge ondernemers die oesterzwammen kweken op koffiegruis. De korte keten die voeding recht van de boer naar de (vaak stedelijke) consument brengt. 


Maar dan wordt er al eens gestruikeld. Sommigen groeien en bloeien. Anderen gaan kopje onder. Koesteren we klein en sympathiek? Absoluut. Willen we hier meer van zien? Zeker weten. Waarom vertienvoudigt korte keten dan niet in omvang? Omdat het nu eenmaal niet zo eenvoudig is…


Zien we aan de andere kant van het spectrum dat de grote supermarkten inzetten op lokale producten? Absoluut. Want ook zij zoeken lokale verankering en willen inspelen op de klanten om de hoek. En ook zij zoeken meer van dat.

Wat appelen en peren van elkaar kunnen leren


En daarom dacht ik, laat ons het beste van beide werelden samenbrengen. Kunnen we de logistieke efficiëntie van een retailer inzetten voor korteketeninitatieven? Kan een retailer niet ook een afhaalpunt worden voor groentenabonnementen? Net daar liggen gedurfde doorbraken. Net daar ga ik naar op zoek. 


Laat op die manier kleine spelers groot zijn in hun innovatiekracht. Ze experimenteren en betreden nieuwe paden. Grote bedrijven bieden dan ruimte om ideeën op te schalen en een breder publiek te bereiken. Om zo een aanbod te krijgen voor elkeen.


Let Us maakt die frisse verbindingen. Zorgt dat we met z'n allen omdenkers worden. Nieuwe kansen ontdekken en de volgende stappen zetten.

Benieuwd naar wat volgt? Hou me in de gaten op LinkedIn, Facebook of Instagram. Heb je zelf een straf idee over onmogelijke doorbraken? Op zoek naar non-usual suspects? Nodig me uit voor een uitheemse kop thee, en wie weet… planten we zaadjes voor de toekomst.


97 views0 comments
bottom of page