top of page
Search
  • katrien

Ondernemen in tijden van ...

Aan de slag gaan als ondernemer. Een eigen zaak opstarten. Het kiemde al langer. Ik wil meer dan 15 jaar expertise in voeding en duurzaamheid breder gaan inzetten. Vanuit mijn bagage die ik heb opgebouwd bij Delhaize als Sustainability Manager en bij Stad Gent als coördinator van het voedselbeleid. Om samen met jullie innovatieve oplossingen uit te bouwen.


De uitdagingen in ons voedselsysteem zijn nog talrijk. Als we sterker uit deze crisis willen komen, schakelen we de transitie van het voedselsysteem een versnelling hoger. Dan stemmen we de lokale productie af op lokale consumptie. Dan eten we geen frieten van Nederlandse aardappelen maar van de aardappelboer om de hoek. Dan kan de boer zelf zijn prijzen bepalen en hoeft die niet machteloos de volatiliteit op de veiling en de wereldmarkt te ondergaan. Dan gooien we niet met z'n allen een derde van ons voedsel weer weg. Maar vinden we een oplossing voor de oogstoverschotten van aardappelen en asperges. En zorgen we dat iedereen er een graantje van meepikt. Want een duurzaam voedselsysteem zal inclusief zijn of niet zijn.


Aan bedrijfs- en overheidszijde trok ik mee aan de kar om oplossingen te vinden voor deze uitdagingen: in Gent tonen we ondertussen hoe een stad impact kan hebben op een voedselsysteem met de voedselstrategie Gent en Garde, de Voedselraad, het restorestje, Foodsavers Gent, buurtfruit, enz. Bij Delhaize startte ik de duurzaamheidsstrategie op en bouwde onder andere mee aan een duurzaam visbeleid samen met WWF. In de Raad van Bestuur van Kauri (The Shift), zette ik al mee in op het samenbrengen van verschillende spelers in duurzaamheid.


Klaar om nu met overheden en bedrijven, groot of klein, dichtbij of veraf, in te zetten op meer korte keten, inclusievere voedselsystemen en minder voedselverspilling. Ik zorg graag voor jullie voor de juiste connecties, breng een frisse blik in en breng innovatie mee tot stand. Met cocreatie als bouwsteen. Want samen kunnen we ons voedselsysteem veel sterker maken. Zodat we klaar staan.


147 views0 comments
bottom of page