Search
  • katrien

Brood en een staat van beleg

Met z’n allen haasten we ons naar de supermarkt, of beter, naar de lokale buurderij of het voedselteam, om onze voorraadkasten te vullen. Maar voor een alleenstaande moeder of een echtpaar dat maar net toekomt met hun pensioen, is brood op de plank brengen een dagelijkse zoektocht. Laat staan dat ze piekeren over welk nieuw beleg deze week op het boodschappenlijstje staat. Voor hen is hamsteren geen optie.


We posten op Instagram met z'n allen foto's van de rijen aan de supermarkt waar we nu in staan. Een belevenis waar we graag mee uitpakken. Dit deden we tot nog toe enkel om de nieuwste, broodnodige iPhone te bemachtigen, nooit tevoren voor ons dagelijks brood.


Maar geloof me, velen staan wekelijks in de rij om aan voeding te geraken. En daar pakken ze niet mee uit op sociale media. Ook zij zouden liever niet in de rij moeten staan wachten. Pas als we met z'n allen toegang hebben tot duurzame, gezonde voeding, zijn we goed bezig. Als voor ieder van ons gezonde, lokale voeding een basisrecht is geworden. Als we werk maken van die drie eerste SDGs: geen armoede, geen honger en goede gezondheid en welzijn. Als elkeen kan hamsteren.Wil je als bedrijf of overheid inclusiever werken? Op zoek naar de juiste partners en initiatieven? Op zoek naar inspiratie? Let us cocreate the foodture.


121 views0 comments